Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Sjötrafikförordning (upphävd) 7.2.1997/124

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.6.2020. Se L 782/2019 134 §.

På föredragning av trafikministern bestäms med stöd av 9, 10 och 26 § sjötrafiklagen av den 20 juni 1996 (463/1996):

1 kap

Bestämmelser som anknyter till farkoster och användning av dem

1 §

Krav som gäller farkoster och deras utrustning

Sjöfartsstyrelsen kan meddela närmare föreskrifter och anvisningar om egenskaperna, konstruktionen, slaget, antalet, skicket och användningen i fråga om farkoster och deras motorer samt utrustning och tillbehör med beaktande av bland annat farkostens storlek, art, användningsändamål och trafikområde.

Sjöfartsstyrelsen kan i enskilda fall bevilja undantag från föreskrifterna om farkosters konstruktion, motor, utrustning och tillbehör, om detta inte medför fara för sjötrafikens säkerhet och om tillämpningen av föreskrifterna skulle vara uppenbart meningslös eller oskäligt besvärlig.

Denna paragraf tillämpas inte på farkoster till den del om dem bestäms särskilt i förordningen om fritidsbåtars säkerhet (464/1996).

Se L om säkerhet och utsläppskrav i fråga om vissa fritidsbåtar 621/2005 och SRf om säkerhet och buller i fråga om fritidsbåtar och vattenskotrar samt om buller och avgasutsläpp från motorer som installeras i fritidsbåtar och på vattenskotrar 748/2005.

2 §

Farkosters basutrustning

I en farkost som är försedd med motor eller i en över fem meter lång farkost försedd med segel skall då den är i gång finnas följande funktionsdugliga utrustning:

1) för var och en som befinner sig i farkosten en räddningsväst, ett flytplagg eller en räddningsdräkt som godkänts i enlighet med beslut av sjöfartsstyrelsen; räddningsvästen, flytplagget och räd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.