Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om nämnden för bildkonststipendier 7.2.1997/116

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till undervisningsministeriets verksamhetsområde stadgas med stöd av 4 och 5 §§ lagen den 7 februari 1997 om vissa stipendier åt bildkonstnärer (115/1997):

1 §

Till den nämnd som avses i 5 § lagen om vissa stipendier åt bildkonstnärer (115/1997) hör en ordförande, vice ordförande och sju andra medlemmar som undervisningsministeriet utser för tre år åt gången. För var och en av dem utses dessutom en personlig suppleant.

Av medlemmarna och deras suppleanter skall en företräda undervisningsministeriet, en statens bildkonstkommission, en statens konstindustrikommission och en statens fotokonstkommission. De övriga medlemmarna och deras suppleanter utser undervisningsministeriet efter att ha hört de centrala organisationerna för bildkonstnärer och de centrala sammanslutningarna inom bildkonsten.

Nämnden kan anställa en eller, med tillstånd av undervisningsministeriet, flera sekreterare med uppgiften som bisyssla.

Till nämndens ordförande och övriga medlemmar och sekreterare samt sakkunniga kan betalas mötesarvode enligt vad undervisningsministeriet beslutar. I fråga om ersättning för resekostnader tillämpas statens tjänste- och arbetskollektivavtal om ersättning av resekostnader. (17.8.2006/723)

2 §

Undervisninsministeriet meddelar vid behov närmare föreskrifter om det förfarande som skall iakttas när stipendieansökningarna görs och behandlas.


Denna förordning träder i kraft den 1 mars 1997.

Åtgärder som verkställigheten av förordningen förutsätter får vidtas innan den träder i kraft.

Ikraftträdelsestadganden:

17.8.2006/723:

Denna förordning träder i kraft den 1 septe...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.