Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om inlösen av egendom för försvarsändamål (upphävd) 30.12.1996/1301

Denna lag har upphävts genom L 29.3.2019/468, som gäller fr.o.m. 1.1.2020.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Tillämpningsområde

Vid inlösen av fast egendom och särskilda rättigheter för försvarsändamål skall iakttas lagen om inlösen av fast egendom och särskilda rättigheter (603/1977), nedan inlösningslagen, om inte något annat följer av denna lag.

2 §

Avsikten med inlösen

Inlösen av egendom anses ske för försvarsändamål när inlösningen är nödvändig för att uppgifter som stadgas åligga försvarsmakten skall kunna fullgöras.

Se L om försvarsmakten (402/1974) 2 §, fr.o.m. 1.1.2008 (551/2007) 2 §.

3 §

Interimistiskt förbud mot åtgärder

När försvarsministeriet har börjat förbereda inlösen enligt denna lag kan det interimistiskt för högst ett år förbjuda att egendomen används på ett sätt som kan äventyra ändamålet med inlösningen. Försvarsministeriets beslut skall trots att ändring sökts iakttas, om inte besvärsmyndigheten beslutar något annat. Om inlösningen senare förfaller, har ägaren och innehavaren rätt till ersättning för den skada och den olägenhet som förbudet har vållat honom.

I inlösningstillståndet kan intas förbud mot att använda egendomen på ett sätt som kan äventyra ändamålet med inlösningen. Förbudet gäller från den dag när beslutet om inlösningstillstånd har delgetts ägaren eller innehavaren till dess inlösningen har avslutats eller förfallit. Om inlösningen förfaller, skall skada eller olägenhet som förbudet har vållat ersättas enligt 1 mom.

Har avtal om ersättning enligt denna paragraf inte träffats skall beslut om ersättning fattas vid inlösningsförrättningen, på vilken 97 § inlösningslagen tilläm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.