Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om försvarsmaktens explosiva varor 23.8.1996/648

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 390/2005 138 §.

På föredragning av försvarsministern stadgas med stöd av 16 § 4 mom. lagen den 19 juni 1953 om explosionsfarliga ämnen (263/53):

Allmänna stadganden

1 §

Utöver vad som i lagen om explosionsfarliga ämnen (263/53) och med stöd av den stadgas och bestäms skall inom försvarsmakten i fråga om explosiva varor samt i fråga om tillverkning, upplagring, förstöring, import och övervakning av samt handel med dem tillämpas denna förordning.

2 §

Verksamhet som avses i denna förordning skall ordnas så att upprätthållandet av allmän säkerhet samt skyddet för liv, egendom och miljö enligt lagen om explosionsfarliga ämnen inte äventyras.

Anläggningens föreståndare och den för driften ansvarige ledaren

3 §

Föreståndaren eller chefen för en anläggning skall för en anläggning där explosiva varor tillverkas eller förstörs utse en för driften ansvarig ledare och för denne en ställföreträdare. Föreståndaren eller chefen för anläggningen skall sörja för att den ansvarige ledaren har möjlighet att sköta anläggningen i enlighet med stadganden och föreskrifter samt villkoren i beslutet om tillstånd för anläggningen.

4 §

Vederbörande ministerium meddelar närmare föreskrifter om förordnandet av den för anläggningens drift ansvarige ledaren och ställföreträdaren för denne, om den kompetens som krävs av dem, om konstaterandet av kompetensen samt om befogenheter och uppgifter.

Tillverkning och förstöring

5 §

Explosiva varor får tillverkas och förstöras endast med behörigt tillstånd och på det sätt som vederbörande ministerium bestämmer särskilt.

Sådan hantering av explosiva varor som hänför sig till militär provning och ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.