Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om begränsning av utsläpp av flyktiga organiska föreningar vid upplagring och distribution av bensin 19.6.1996/468

Detta beslut förblir alltjämt i kraft. Se L 113/2000 3 § samt L 527/2014 226 och 227 §.

Statsrådet har vid föredragning från miljöministeriet med stöd av 9 § luftvårdslagen av den 25 januari 1982 (67/82), sådant detta lagrum lyder i lag av den 22 december 1995 (1711/95), beslutat:

1 §

Tillämpningsområde

Detta beslut tillämpas på anläggningar, upplag, anordningar och fordon som används för lagring, lastning eller transport av bensin från ett upplag till ett annat eller från ett upplag till en distributionsstation. Beslutet tillämpas dock inte på bergbehållare som används för lagring av bensin.

Utöver detta beslut skall för begränsning av utsläpp av flyktiga organiska föreningar vid lagring och distribution av bensin iakttas vad som i lagen om explosionsfarliga ämnen (263/53), kemikalielagen (744/89), lagen om transport av farliga ämnen (719/94) eller i författningar som utfärdats med stöd av dem stadgas särskilt om behållare vid upplagen, lastningsanordningar och påfyllning och tömning av samt tekniska egenskaper hos transportabla tankar.

Bestämmelser om påfyllnings- och tömningsutrustning vid upplag, om distributionsstationer och om lastningsanordningar och behållare vid upplag som används för mellanlagring av ånga, samt om transportabla tankar och transport utfärdas särskilt genom handels- och industriministeriets och trafikministeriets beslut.

2 §

Definitioner

I detta beslut avses med

1) bensin sådant oljederivat med eller utan tillsatser som har ett ångtryck enligt Reids metod på minst 27,6 kilopascal och som är avsett för användning som bränsle i motord...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.