Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Elsäkerhetslag (upphävt) 14.6.1996/410

Denna lag har upphävts genom L 16.12.2016/1135, som gäller fr.o.m. 1.1.2017.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 kap

Allmänna stadganden

1 §

För att användningen av elmateriel och elanläggningar skall kunna hållas säker och de skadliga verkningarna av elektromagnetiska störningar, som förorsakas av elanvändningen, skall kunna förhindras samt för att ställningen för en person som har lidit skada av elström eller magnetfält från elmateriel eller elanläggningar skall kunna tryggas, stadgas i denna lag om de krav som skall ställas på elmateriel och elanläggningar, om dokumentering av att de stämmer överens med kraven och om tillsynen över överensstämmelsen, om arbeten i elbranschen och övervakningen av dem samt om skadeståndsskyldighet för innehavare av elmateriel eller elanläggningar.

2 §

Denna lag tillämpas på materiel och anläggningar som används vid produktion, överföring, distribution eller användning av el och vilkas elektriska eller elektromagnetiska egenskaper kan förorsaka risk för skada eller störningar.

Genom förordning kan stadgas att denna lag tillämpas på alla krav som gäller hissars säkerhet samt säkerheten vid installerande och drivande av med hissar jämförbara lyft- och förflyttningsanordningar för personer.

Denna lag tillämpas på kommunikationsnät, teleterminalutrustning, radioutrustning samt nätverksutrustning och fasta installationer av kombinationer av nätverksutrustning till den del som de kan förorsaka fara för liv, hälsa eller egendom samt på sådana av dessa förorsakade störningar om vilka det inte föreskrivs i kommunikationsmarknadslagen (393/2003) eller lagen om radiofrekvenser och teleutrustningar (1015/2001). (21.12.2007/1465)

Gen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.