Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Djurskyddsförordning (upphävd) 7.6.1996/396

Denna förordning upphörs att gälla fr.o.m. 1.1.2024. Se L 693/2023 119 §.

På föredragning av jord- och skogsbruksministern stadgas med stöd av djurskyddslagen av den 4 april 1996 (247/96):

1 kap

Förvaringsutrymme för djur

1 §

Allmänna krav

Ett förvaringsutrymme för djur samt dess konstruktioner och anordningar skall planeras, byggas och underhållas så, att förvaringsutrymmet är tryggt för djuret och att brandfaran och risken för att djuret skall rymma är så små som möjligt. Det skall vara möjligt att hålla förvaringsutrymmet rent och att iaktta god hygien i det och de djur som befinner sig där skall kunna inspekteras och skötas utan svårigheter.

Förvaringsutrymmet får inte skada djuret eller äventyra dess hälsa. Det skall erbjuda ett tillräckligt skydd mot ogynnsamma väderleksförhållanden samt mot oskälig köld, värme och fukt.

Förvaringsutrymmet skall vara tillräckligt rymligt med hänsyn till djurartens särskilda behov. I förvaringsutrymmet skall djuret kunna stå och vila i naturlig ställning samt röra sig.

Djuret skall kunna resa sig på ett naturligt sätt i förvaringsutrymmet. De djur som hålls i ett och samma förvaringsutrymme skall kunna lägga sig samtidigt i förvaringsutrymmet.

2 §

Förhållandena i förvaringsutrymmet

I ett förvaringsutrymme för djur skall tillräcklig ventilation ombesörjas så, att skadliga gaser, damm, drag eller oskälig fukt inte äventyrar djurets hälsa eller välbefinnande. I förvaringsutrymmet får inte förekomma oavbrutet buller som stör djuret eller åsamkar det olägenhet.

Belysningen i förvaringsutrymmet skall vara lämplig för tillgodoseende av djurets fysiologiska och beteendemässiga behov och sådan att d...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.