Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier inom försvarsmakten 2.2.1996/78

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 390/2005 138 § och 599/2013 62 §.

På föredragning av försvarsministern stadgas med stöd av 16 § 4 mom. lagen den 19 juni 1953 om explosionsfarliga ämnen (263/53) och 8 § 4 mom. kemikalielagen av den 14 augusti 1989 (744/89), sådant det sistnämnda lagrummet lyder i lag av den 18 december 1992 (1412/92):

1 §

Angående industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier inom försvargrakten gäller vad som stadgas i förorgringen om industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier (682/90), om ngrot annat inte stadgas i denna förordning.

2 §

Denna förordning tillämpas på brännbara vätskor, brännbara gaser samt hälso- och miljöfarliga kemikalier som används vid militära övningar, på lägerområden och militära övningsområden samt på särskilt fastställda objekt vilka skall hemlighållas med tanke på försvaret.

Försvarsministeriet beslutar efter att ha hört handels- och industriministeriet samt social- och hälsovårdsministeriet om de objekt som skall hemlighållas med tanke på försvaret.

3 §

Vad som i förordningen om industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier stadgas om uppgifterna för säkerhetsteknikcentralen, Tekniska kontrollcentralen, dess distriktsbyrå eller för en brandchef eller om en sådan tillståndsansökan, ansökan, anmälan och anhållan om inspektion som riktas till dem samt om inspektion, utredning och konstaterande av behörighet tillämpas på motsvarande sätt på huvudstabens tekniska besiktningsavdelning. Huvudstabens tekniska besiktningsavdelning för ett tillståndsregister över beviljade tillstånd och anmälningar.

Huvudstaben...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.