Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om pensionsstiftelser (upphävd) 29.12.1995/1778

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2022. Se L 951/2021 1 och 26 §.

På föredraging av social- och hälsovårdsministern stadgas med stöd av 137 § lagen den 29 december 1995 om pensionsstiftelser (1774/95):

Ansökningar och förteckningar

1 §

Till en ansökan om fastställelse av stadgarna för en pensionsstiftelse som skall grundas skall fogas en stiftelseurkund. Till en ansökan om ändring av en pensionsstiftelses stadgar skall fogas gällande stadgar jämte ett till riktigheten bestyrkt utdrag ur prorokollet där det möte vid vilket ändringen godkänts.

2 § (5.3.1999/264)

En pensionsstiftelses styrelse skall föra en sådan förteckning som Försäkringsinspektionen föreskriver över arbetstagare samt pensionstagare och andra förmånstagare som hör till stiftelsens verksamhetskrets.

3 § (5.3.1999/264)

Om en pensionsstiftelse med stöd av 44 § lagen om pensionsstiftelser (1774/1995) ansöker om Försäkringsinspektionens tillstånd att hålla pensionsansvaret lägre än pensionsansvaret enligt de nya grunderna, skall till ansökan fogas en noggrann plan som anger hur skillnaden årligen minskas.

Registret över pensionsstiftelser

4 §

Pensionsstiftelserna skall skrivas in i registret över pensionsstiftelser med löpande nummer i den ordning de godkänts för registrering.

Anmälningar som gjorts efter att pensionsstiftelsen registrerats skall antecknas samt andra anteckningar än sådana som skall göras efter anmälan skall införas under pensionsstiftelsens registernummer som avses i 1 mom.

Över de pensionsstiftelser som är inskrivna i registret skall även föras en alfabetisk namnförteckning, som för varje pensionsstiftelse upptar pensionssti...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.