Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets beslut om bindande av i lagen om olycksfallsförsäkring avsedda förmåner och andra belopp vid förändringen i löne- och prisnivån 19.12.1995/1608

Givet med stöd av 60 § lagen om olycksfallsförsäkring (608/1948), sådant detta lagrum lyder ändrat genom lagar (1122/1983, 192/1987 och 1642/1992) samt lagen om tillämpning av 9 § lagen om pension för arbetstagare (1482/1995).

1 §

För bindande av de i lagen om olycksfallsförsäkring avsedda förmånerna och de i denna lag nämnda beloppen vid förändringen i löne- och prisnivån på det sätt som avses i 9 § lagen om pension för arbetstagare används de i enlighet med 9 § lagen om pension för arbetstagare fastställda indextalen på det sätt som föreskrivs nedan.

2 §

Fram till utgången av det kalenderår under vilket ersättningstagaren fyller 65 år används i fråga om olycksfallspension och livränta ett index där vägningskoefficienten för förändringen i lönenivån är 0,5 och vägningskoefficienten för förändringen i prisnivån 0,5.

Efter det kalenderår under vilket ersättningstagaren har fyllt 65 år används i fråga om olycksfallspension och livränta ett index där vägningskoefficienten för förändringen i lönenivån är 0,2 och vägningskoefficienten för förändringen i prisnivån 0,8.

I fråga om familjepension och försörjningspension används det index som avses i 1 mom. fram till utgången av det kalenderår under vilket förmånslåtaren fyllde eller skulle ha fyllt 65 år. Efter det kalenderår under vilket förmånslåtaren fyllde eller skulle ha fyllt 65 år justeras familjepensionen och försörjningspensionen med det index som avses i 2 mom.

3 §

Om en indexjustering skall göras för flera än ett år och om justeringsintervallet når utöver det kalenderår under vilket ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.