Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar (upphävt) 24.1.1995/93

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2014, se L om upphävande av lagen om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar 1001/2011.

På föredragning av miljöministern stadgas med stöd av 8 § lagen den 18 mars 1983 om ersättande av skador som orsakas av exceptionella översvämningar (284/83):

1 §

Ansökan om ersättning enligt lagen om ersättande av skador som förorsakats av exceptionella översvämningar, nedan lagen om ersättande av översvämningsskador, görs på en blankett som fastställts av jord- och skogsbruksministeriet och skall åtföljas av de utredningar som jord- och skogsbruksministeriet bestämmer.

2 §

Kommunens landsbygdsnäringsmyndighet skall, efter att ha utfört de värderingar som avses i 4 § 2 mom. lagen om ersättande av översvämningsskador, göra en sammanställning av ansökningarna om ersättning för ifrågavarande skador och för kostnader som avses i 2 § 3 mom. i sagda lag, av vilken sammanställning de uppgifter som jord- och skogsbruksministeriet bestämmer bör framgå. Sammanställningen skall tillställas vederbörligt landsbygdsnäringsdistrikt, som skall göra ett sammandrag av de sammanställningar som tillställts den och tillställa jord- och skogsbruksministeriet detta sammandrag.

Finlands miljöcentral ger vid behov utlåtanden till jord- och skogsbruksministeriet om huruvida översvämningar skall anses som exceptionella.

3 §

Efter att ha erhållit ett i 2 § avsett sammandrag och konstaterat att det är fråga om ersättning för översvämningsskador som avses i lagen om ersättande av översvämningsskador beslutar jord- och skogsbruksmini...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.