Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om tobaksaccis 29.12.1994/1470

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

Allmänna stadganden

1 §

För tobaksprodukter skall till staten betalas tobaksaccis enligt denna lag.

Syftet med tobaksaccisen är att bland annat främja de mål om vilka det föreskrivs i tobakslagen (549/2016). (29.6.2016/555)

2 §

Med tobaksprodukter avses i denna lag cigarretter, cigarrer och cigariller, pip- och cigarrettobak samt finskuren tobak avsedd att rullas till cigarretter.

Som tobaksprodukt betraktas i denna lag även cigarettpapper, andra produkter som innehåller tobak än de som nämns i 1 mom., vätska för elektroniska cigaretter, tobaksprodukter avsedda för upphettning och rökfria nikotinprodukter. (15.12.2023/1131)

2 mom. har ändrats genom L 1131/2023, som trädde i kraft 1.1.2024. Den tidigare formen lyder:

Som tobaksprodukt betraktas i denna lag även cigarettpapper, andra produkter som innehåller tobak än de som nämns i 1 mom., vätska för elektroniska cigaretter och tobaksprodukter avsedda för upphettning. (3.12.2021/1063)

3 § (17.12.2010/1125)

Följande produkter ska anses vara cigarrer eller cigariller, om de kan vara och, med tanke på sina egenskaper och konsumenternas normala förväntningar, uteslutande är avsedda att rökas som om de vore cigarrer eller cigariller:

1) tobaksrullar med yttre täckblad av naturtobak,

2) tobaksrullar fyllda med en riven blandning och med yttre täckblad av cigarrers normala färg, av rekonstituerad tobak, vilka täcker produkten helt och i förekommande fall inkluderar filtret men, i fråga om cigarrer med munstycke, inte munstycket, om styckevikten utan filter eller munstycke är ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.