Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om tobaksaccis 29.12.1994/1470

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

Allmänna stadganden

1 §

För tobaksprodukter skall till staten betalas tobaksaccis enligt denna lag.

Syftet med tobaksaccisen är att bland annat främja de mål om vilka det föreskrivs i tobakslagen (549/2016). (29.6.2016/555)

2 §

Med tobaksprodukter avses i denna lag cigarretter, cigarrer och cigariller, pip- och cigarrettobak samt finskuren tobak avsedd att rullas till cigarretter.

Som tobaksprodukt betraktas i denna lag även cigarrettpapper, andra produkter som innehåller tobak än de som nämns i 1 mom. samt vätska för elektroniska cigaretter. (9.12.2016/1071)

3 § (17.12.2010/1125)

Följande produkter ska anses vara cigarrer eller cigariller, om de kan vara och, med tanke på sina egenskaper och konsumenternas normala förväntningar, uteslutande är avsedda att rökas som om de vore cigarrer eller cigariller:

1) tobaksrullar med yttre täckblad av naturtobak,

2) tobaksrullar fyllda med en riven blandning och med yttre täckblad av cigarrers normala färg, av rekonstituerad tobak, vilka täcker produkten helt och i förekommande fall inkluderar filtret men, i fråga om cigarrer med munstycke, inte munstycket, om styckevikten utan filter eller munstycke är minst 2,3 gram och högst 10 gram och omkretsen är minst 34 millimeter på minst en tredjedel av längden.

Produkter som delvis består av andra ämnen än tobak men som i övrigt uppfyller de kriterier som fastställs i 1 mom. ska också behandlas som cigarrer och cigariller.

Som cigarr betraktas en i 1 och 2 mom. avsedd produkt som väger mer än 3 gram, och som cigarill betraktas en motsvarande produkt som väger högst 3 gram. (1.12.2017/838)

4 §

Med cigarre...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.