Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om påförande av accis (delvis upphävt) 29.12.1994/1469

Denna lag har upphävts genom PunktskatteL 19.3.2010/182, som gäller fr.o.m. 1.4.2010 med undantag för lagens 66 och 67 §.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 kap

Allmänna stadganden

Tillämpningsområde

1 §

Accis skall erläggas till staten enligt denna lag.

2 §

Denna lag tillämpas, om inte något annat stadgas i respektive lag om accis, vid uppbörd av accis för följande produkter:

- mineraloljor

- alkohol och alkoholdrycker

- tillverkad tobak.

Denna lag tillämpas, enligt stadgandena i respektive lag om accis, vid uppbörd av accis även på andra produkter än de som nämns i 1 mom.

Om grunden för och beloppet av den accis som skall uppbäras för accispliktiga produkter stadgas i respektive lag om accis.

3 §

Accispliktiga produkter är i 2 § avsedda produkter som i Finland tillverkas eller tas emot från en annan medlemsstat samt produkter som importeras till Finland från ett område utanför gemenskapen.

Temporärt accisfria är produkter som importeras från en plats utanför gemenskapen och som hänförs till något suspensionsförfarande enligt artikel 84.1 a i rådets förordning (EEG) nr 2913/92 om inrättande av en tullkodex för gemenskapen, nedan tullkodex, eller till det förfarande för intern förpassning som avses i förordningens artikel 163, eller som befinner sig på friområde eller i frilager. (30.12.1996/1265)

4 §

Då accispliktiga produkter importeras från ett område utanför gemenskapen av annan än auktoriserad lagerhållare eller registrerad näringsidkare som samtidigt är den i tullagen (1466/94) avsedda kontantkunden, tillämpas på verkställande av beskattningen samt även på annat förfarande, om inte något annat särskilt stadgas i denna lag eller behörig...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.