Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om säkerhetsföreskrifter för maskiner (upphävt) 21.12.1994/1314

Detta beslut har upphävts genom SRf om maskiners säkerhet 12.6.2008/400, som gäller fr.o.m. 29.12.2009.

Givet med stöd av 47 § lagen om skydd i arbete (299/1958), sådant detta lagrum lyder i lag (144/1993).

1 § (25.11.1999/1104)

1 § har upphävts genom B 25.11.1999/1104.

2 §

Maskiner och säkerhetskomponenter

I detta beslut avses med maskiner en grupp inbördes förbundna delar eller komponenter, varav minst en är rörlig, samt tillhörande drivorgan och styr- och driftkretsar. Maskiner är ihopsatta för ett särskilt ändamål, såsom för bearbetning, behandling, förflyttning eller förpackning av material.

Med maskiner avses också

1) sammansatta installationer som för ett särskilt ändamål ställs upp och styrs så att de fungerar som en helhet, och

2) sådan utbytbar utrustning som ändrar en maskins funktion och som släpps ut på marknaden i syfte att av operatören själv kopplas eller sammansättas med en maskin eller en serie av olika maskiner eller med en traktor, såvida denna utrustning inte är en reservdel eller ett verktyg.

Med säkerhetskomponenter avses i detta beslut sådana komponenter som är avsedda att uppfylla en säkerhetsfunktion när de används, och för vilka gäller att ett fel eller felfunktion kan medföra fara för utsatta personer. Med säkerhetskomponenter avses dock inte utbytbara komponenter som definieras i 2 mom. 2 punkten.

3 §

Harmoniserade standarder och anmälda organ

I detta beslut avses med harmoniserade standarder sådana standarder vilkas referensnummer har publicerats i Europeiska gemenskapernas officiella tidning och som har publicerats som nationella standarder i en stat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Med anmälda organ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.