Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om skattelättnader för vissa allmännyttiga samfund 16.12.1994/1230

På föredragning av finansministern

stadgas med stöd av lagen den 13 augusti 1976 om skattelättnader för allmännyttiga samfund som bedriver samhälleligt betydelsefull verksamhet (680/76):

1 § (17.6.2010/565)

Ett allmännyttigt samfund ska till sin skattedeklaration foga en kopia av beslut som gäller skattelättnad. Om kopian inte kan fogas till skattedeklarationen, ska den så snart som möjligt tillställas Skatteförvaltningen.

2 § (17.6.2010/565)

De allmännyttiga samfundens skattefrihetsnämnd har till uppgift att, utöver vad som bestäms i lag, på begäran avge utlåtanden till Skatteförvaltningen samt göra sådana framställningar som den anser nödvändiga i frågor som gäller beskattning av allmännyttiga samfund.

3 §

De allmännyttiga samfundens skattefrihetsnämnd är beslutför, när utom sammanträdets ordförande minst fem andra medlemmar är närvarande.

Som nämndens beslut gäller den åsikt som flertalet av medlemmarna omfattar eller, om rösterna faller lika, den åsikt som är fördelaktigare för den skattskyldige. Om denna grund inte kan tillämpas, blir beslutet den åsikt som ordföranden omfattar.

4 §

Nämnden får anta en eller flera sekreterare i bisyssla som bereder och föredrar de ärenden som skall behandlas i nämnden. Nämnden kan höra sakkunniga och skaffa sådana utredningar och utlåtanden som den anser nödvändiga.

5 §

Vid nämndens sammanträde skall föras protokoll, i vilket förslag, omröstningar och utlåtanden antecknas.

6 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 1995.

Genom denna förordning upphävs förordningen den 13 augusti 1976 om skattelättnader för vissa allmännyttiga samfund (681/76) jämte ändringar.

Ikraftträdelsestadganden:

1...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.