Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om interventionsfonden för jordbruket 16.12.1994/1206

I enlighet med riksdagens beslut, tillkommet på det sätt som 67 § riksdagsordningen föreskriver, stadgas:

1 § (12.12.2014/1094)

Fondens syfte

För betalning av utgifter som förorsakas av interventionslagring, interventionsköp och interventionsförsäljning enligt Europeiska unionens gemensamma jordbrukspolitik finns i Finland en interventionsfond för jordbruket, som lyder under jord- och skogsbruksministeriet och står utanför statsbudgeten.

2 § (12.12.2014/1094)

Fondens medel

De ersättningar som betalas ur Europeiska garantifonden för jordbruket (EGFJ) för de kostnader som avses i 1 § ska intäktsföras till fonden. Till fonden ska intäktsföras också de intäkter som uppkommer av säkerhetsarrangemang i anslutning till interventionsverksamheten och av annan verksamhet som fonden bedriver samt det anslag som överförs till fonden från statsbudgeten.

3 § (9.11.2007/1019)

Fondens upplåning

Fonden kan med tillstånd av statsrådet och på de villkor som statsrådet godkänner ta upp lån för tillfällig finansiering av åtgärder som avses i 1 §. Lånens totala belopp får inte samtidigt överstiga 100 miljoner euro.

Staten ansvarar för fondens lån som avses i 1 mom.

Statskontoret har till uppgift att sköta den upplåning som avses i 1 mom. och att besluta om de närmare villkoren för upplåningen samt sköta andra uppgifter i anslutning till fondens upplåning.

4 § (20.8.2004/792)

Fondens förvaltning

Interventionsfonden för jordbruket finns i anslutning till jord- och skogsbruksministeriet. Jord- och skogsbruksministeriet och Landsbygdsverket har rätt att få alla behövliga uppgifter och utredningar av fonden. (9.11.2007/1019)

Fonden sköts av en direktion. Direktionen ska (9....

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.