Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statstjänstemannaförordning 14.11.1994/971

På föredragning av finansministern stadgas med stöd av statstjänstemannalagen av den 19 augusti 1994 (750/94):

Inrättande, överföring, indragning och ändring av tjänster

1 § (16.2.2012/72)

1 § har upphävts genom F 16.2.2012/72.

2 § (16.2.2012/72)

En tjänst som specificeras i statsbudgeten inrättas och dras in samt ändras i fråga om benämningen genom beslut av det ministerium som saken gäller, med undantag av tjänsten som kanslichef vid justitiekanslersämbetet, i fråga om vilken beslut fattas av justitiekanslersämbetet.

Det ministerium som saken gäller fattar beslut om inrättande, indragning och ändring samt om överföring inom samma ämbetsverk av en tjänst som chef för ett sådant ämbetsverk som avses i 1 § 3 mom. i statstjänstemannalagen, om det är fråga om en tjänst som inte specificeras i statsbudgeten.

3 §

Ämbetsverket fattar beslut om inrättande och indragning samt ändring och överföring till en annan enhet inom samma ämbetsverk än den som tjänsten har inrättats vid i fråga om andra tjänster än de som nämns i 2 §.

Med avvikelse från vad som stadgas i 1 mom.

1) fattar justitieministeriet beslut som avses i 1 mom. och som gäller tjänster vid statens rättshjälps- och intressebevakningsdistrikt, Europeiska institutet för kriminalpolitik, verksamt i anslutning till Förenta nationerna, dataombudsmannens byrå, underrättelsetillsynsombudsmannafunktionen, konkursombudsmannens byrå, diskrimineringsombudsmannens byrå, jämställdhetsombudsmannens byrå, barnombudsmannens byrå, Olycksutredningscentralen, konsumenttvistenämnden, Rättsregistercentralen, rättegångsbiträdesnämnden ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.