Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Miljöministeriets beslut om godkännande av ett system för återvinning av detaljhandelsförpackningar avsedda för läskedrycker och alkoholdrycker 28.6.1994/569

Miljöministeriet har med stöd av 6 § lagen den 7 december 1979 om läskedrycksaccis, sådant detta lagrum lyder i lag av den 15 december 1989 (1117/89), och med stöd av 8 § lagen den 28 juni 1994 om skatt på alkoholdrycker (532/94), beslutat:

1 §

Dessa föreskrifter gäller förpackare och importörer av i lagen om läskedrycksaccis (870/79) avsedda läskedrycker och i lagen om skatt på alkoholdrycker (532/94) avsedda alkoholdrycker.

För läskedrycker eller alkoholdrycker, som har förpackats i detaljhandelsförpackningar som omfattas av ett pantbaserat återvinningssystem som har godkänts av miljöministeriet, betalas tilläggsaccis enligt vad som stadgas i de lagar som nämns i 1 mom.

2 §

Godkännande av ett i 6 § lagen om läskedrycksaccis och i 8 § lagen om skatt på alkoholdrycker avsett pantbaserat system för återvinning av detaljhandelsförpackningar söks hos miljöministeriet.

I ansökan skall angående detaljhandelsförpackningen redogöras för

1) om förpackningen är avsedd att fyllas på nytt eller att annars återvinnas,

2) pantens storlek,

3) nominell volym, vikt och material,

4) det uppskattade antalet förpackningar i årlig cirkulation och den uppskattade mängden nya förpackningar som årligen tas i bruk,

5) hur återtagningen och återvinningen organiseras,

6) målet för återtagningen jämte tidtabellen för uppnåendet av detta mål,

7) vilka produkter inom någon i lagen om läskedrycksaccis eller i lagen om skatt på alkoholdrycker avsedd produktgrupp som är avsedda att förpackas eller importeras i förpackningen,

8) hur uppföljningen av återtagningen och återvinningen sker, samt

9) a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.