Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om besvärsnämnden för studiestöd 18.4.1994/272

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till undervisningsministeriets verksamhetsområde stadgas med stöd av 32 § 3 mom. lagen den 21 januari 1994 om studiestöd (65/94):

1 kap

Behandling av ärenden

1 §

Behandling av ärenden vid sammanträde

De besvärsärenden som skall avgöras av besvärsnämnden för studiestöd, som verkar i anslutning till undervisningsministeriet, behandlas i nämndens plenum eller vid en sektions sammanträde.

Övriga ärenden behandlas i plenum, om inte något annat bestäms i arbetsordningen.

2 §

Sektioner

Om antalet sektioner bestäms i arbetsordningen.

Ordföranden för nämnden utser ordförandena och vice ordförandena för sektionerna och de övriga medlemmarna i dem. Samma person kan utses till ordförande för flera sektioner. Ordförandena och vice ordförandena för sektionerna skall ha avlagt juris kandidatexamen.

3 §

Beslutförhet

Ett plenum är beslutfört då ordföranden för sammanträdet och minst fyra andra medlemmar är närvarande.

En sektions sammanträde är beslutfört då ordföranden för sammanträdet och minst två andra medlemmar är närvarande.

4 §

Plenum

Om ett ärende som skall avgöras i nämnden är av principiell betydelse för tillämpningen av lagen i andra motsvarande fall eller om en sektions avgörande skulle avvika från tidigare praxis, kan ordföranden för sektionen bestämma att ärendet skall behandlas i nämndens plenum. Sektionen kan också i dessa fall hänskjuta ärendet till plenum.

5 §

Beredning och föredragning av ärenden

Besvärsärenden avgörs på föredragning. Den föredragande som sköter om beredningen och föredragningen av ärendena skall skaffa behövliga utredningar och utlåtanden innan ärendet föredras.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.