Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om internationell rättshjälp i straffrättsliga ärenden 5.1.1994/13

På föredragning av justitieministern stadgas med stöd av lagen den 5 januari 1994 om internationell rättshjälp i straffrättsliga ärenden (4/94):

1 kap

Sändande och framställande av begäran om rättshjälp

1 §

Begäran om delgivning

En utländsk myndighets begäran om verkställande av delgivning som avses i 1 § 2 mom. 1 punkten lagen om internationell rättshjälp i straffrättsliga ärenden (4/94), nedan lagen, kan sändas till justitieministeriet eller framställas direkt till den domstol som är behörig att ha hand om delgivningen.

Om en utländsk myndighet begär att det i Finland delges en kallelse till ett vittne eller en sakkunnig att inställa sig för att höras vid en domstol eller hos någon annan myndighet i den stat som har framfört begäran och att det för den stats räkning som har framställt begäran skall betalas förskott på utgifter och arvoden till den som har kallats, skall begäran sändas till justitieministeriet.

För verkställande av delgivning i Finland sörjer justitieministeriet eller en domstol i enlighet med vad som stadgas nedan.

2 §

Begäran om bevisning

En utländsk myndighets begäran om bevisupptagning som avses i 1 § 2 mom. 2 punkten kan sändas till justitieministeriet eller framställas direkt till den domstol som avses i 20 § 2 mom. i lagen. Om inhämtande av bevis i enlighet med lagens 21 § hör till en förundersökningsmyndighet, kan begäran framställas direkt till den.

3 § (24.1.2013/61)

Begäran om utlämnande av straffregisteruppgifter

En utländsk myndighets begäran om utlämnande av straffregisteruppgifter i enlighet med 1 § 2 mom. 5 punkten och 24 § i lagen ska framställas hos Rättsregistercentralen. (24.4.2014/3...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.