Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Aravaförordning 30.12.1993/1587

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till miljöministeriets förvaltningsområde stadgas med stöd av aravalagen av den 17 december 1993 (1189/93) samt 12, 18 och 25 §§ lagen om användning, överlåtelse och inlösen av aravahyresbostäder och aravahyreshus (1190/93):

1 kap

Ansökan om aravalån

1 §

Inlämnande av ansökan som gäller aravalån eller aravaobjekt

Kommunen beslutar enligt anvisningar från statens bostadsfond om de årliga ansökningstiderna för aravalån.

Ansökan om aravalån och om godkännande av ett bostadsaktiebolagshus för aravalån skall tillställas kommunen.

2 §

Ansökningstiden

Bostadsaktielån och hyresbostadslån skall sökas inom ett eller, av särskilda skäl, inom två år från det att huset godkänts för användning. Samma ansökningstid tillämpas också på egnahemslån i det fallet att låneobjektet är ett sådant hus som håller på att uppföras eller som nyss har färdigställts och för vars uppförande aravalån inte har beviljats.

Ansökan om ändring av ett ombyggnadslån till samfund till ett lån för ombyggnad av bostadslägenhet skall göras inom de två första låneåren.

Lån för anskaffning av egnahemshus, lån för anskaffning av bostadsaktier, lån för anskaffning av hyreshus och lån för anskaffning av hyresbostad skall sökas inom sex månader eller, av särskilda skäl, inom ett år från det att överlåtelseavtalet ingåtts. Är det kommunen eller en samkommun som ansöker om lån för anskaffning av hyreshus eller lån för anskaffning av hyresbostad, börjar ansökningstiden från det att överlåtelseavtalet har ingåtts och myndigheternas beslut om anskaffningen av aktierna eller huset har vunnit laga kraft.

3 §

Överföring av lån

En ansökan om överföring av aravalån skall tillstä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.