Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporär sänkning 1994 av den i lagen om pension för arbetstagare, lagen om pension för arbetstagare i kort variga arbetsförhållanden och lagen om pension för vissa konstnärer och redaktörer i arbetsförhållande föreskrivna försäkringspremien samt om företagares försäkringspremie 1994 30.12.1993/1536

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Utan hinder av vad som stadgas på annat ställe i lag sänks den försäkringspremie som uppbärs för försäkring enligt minimivillkoren i lagen om pension för arbetstagare, för försäkring enligt lagen om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden samt för försäkring enligt lagen om pension för vissa konstnärer och redaktörer i arbetsförhållande och som bestämts i de av social- och hälsovårdsministeriet för år 1994 med stöd av lagen den 8 juli 1961 om pension för arbetstagare (395/61), lagen den 9 februari 1962 om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden (134/62) och lagen den 26 juli 1985 om pension för vissa konstnärer och redaktörer (662/85) fastställda grunderna, under år 1994 med ett belopp som utgör 2 procent av den lönesumma som 1994 betalas till arbetstagare som står i arbetsförhållande till arbetsgivaren och som utgör grunden för den försäkringspremie som avses i nämnda lagar.

2 §

Det ansvarsunderskott som uppkommer genom den i 1 § nämnda sänkningen av försäkringspremien amorteras 1996-2000 genom uppbörd av en avgift vars storlek är en av social- och hälsovårdsministeriet särskilt för varje år fastställd procentsats av lönesumman för ifrågavarande år. De årliga procentsatserna skall fastställas så att de sammanlagt utgör 2 procent. (29.12.1995/1746)

Pensionsanstalterna ansvarar gemensamt för det ansvars underskott som uppkommer geno...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.