Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om räntestöd för ägarbostadslån 17.12.1993/1204

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Tillämpningsområde

Av statens medel kan betalas räntestöd för ägarbostadslån som beviljas av depositionsbanker, kreditinstitut, försäkringsbolag, pensionsanstalter eller kommuner (lånebeviljare) och som i denna lag benämns räntestödslån.

Denna lag gäller inte ägarbostäder för vilka lån eller räntestöd kan beviljas av medel ur gårdsbrukets utvecklingsfond enligt lagen om finansiering av landsbygdsnäringar (329/1999) eller lagen om strukturstöd för renhushållning och naturnäringar (986/2011) eller någon annan lag. (26.8.2011/990)

Räntestöd betalas inte med stöd av denna lag, om låntagaren för samma ändamål betalas räntestöd med stöd av någon annan lag eller om han för samma ändamål har beviljats lån av statens bostadsfonds eller andra statliga medel. Räntestöd kan dock betalas om det lån som avses ovan har återbetalts.

2 §

Fullmakt att godkänna räntestödslån

Ägarbostadslån kan godkännas som räntestödslån inom ramen för den fullmakt att godkänna lån som fastställts i statsbudgeten.

Statsrådet kan fastställa de regionala grunderna och andra grunder för användning av fullmakten att godkänna lån. Miljöministeriet kan inom ramen för dem på förslag av Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet godkänna de kommunvisa fullmakter att godkänna lån som behövs. Kommunen utser de objekt för vilka fullmakten att godkänna lån kan användas när de allmänna villkoren är uppfyllda. (19.12.2008/1061)

Räntestöd enligt denna lag skall inriktas enligt bostadsbehovet inom olika områden och i olika kommuner.

3 §

Räntestödslån

Som räntestödslån kan godkännas ägarbostadslån som beviljats privatpersoner och som är avsedda för

1) ny...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.