Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Fartygsregisterförordning 15.10.1993/874

På föredragning av trafikministern stadgas med stöd av 45 § fartygsregisterlagen den 11 juni 1993 (512/93):

1 §

Ett fartyg som skall införas i fartygsregistret eller fartygsbyggnadsregistret tilldelas ett registernummer, av vilket skall framgå huruvida fartyget har införts i det fartygsregister som förs av sjöfartsstyrelsen eller det som förs av länsstyrelsen i landsskapet Åland.

Vad som i denna förordning stadgas om fartygsregistret gäller på motsvarande sätt fartygsbyggnadsregistret.

2 §

Över fartygsregisterärenden för registermyndigheten ett särskilt diarium, där anteckning även görs om när och hur den som saken gäller har tillställts ett sådant beslut av registermyndigheten som avses i 37 § fartygsregisterlagen (512/93).

Fartygsregistret, fartygsbyggnadsregistret och diariet får föras med automatisk databehandling.

3 §

Av handlingarna i ett fartygsregisterärende bildas en akt till vilken fogas de handlingar som legat till grund för avgörandet och, vid behov, motiveringen till beslutet. I akten tas in uppgift om vederbörandes utsaga och om annan utredning som framlagts i ärendet. Uppskjuts behandlingen av ärendet eller fattas ett sådant beslut som inte antecknas i fartygsregistret, skall även uppgift om detta tas in i akten.

Akterna arkiveras i den ordning som följer av fartygens registernummer.

4 §

4 § har upphävts genom F 4.11.1994/960.

5 §

Finska beskickningar skall till registermyndigheten sända kopia av de interimsnationalitetsbevis som de utfärdat för fartyg.

6 §

Ansökningsblanketter som används i fartygsregistrerings- och inskrivningsärenden tillhandahålls allmänheten på sjöfartsstyrelsen, dess distrikts- och lokalkontor samt vid länss...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.