Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets beslut om allmänna villkor för räntestödslån som beviljas företagen för skyddsupplagring 12.5.1993/435

Handels- och industriministeriet har med stöd av 5 § 1 mom. lagen den 23 december 1977 om vissa räntestödslån av kreditanstalters medel (1015/77) beslutat:

1 §

En kreditanstalt kan bevilja företag räntestödslån som avses i 2 § lagen om vissa räntestödslån av kreditanstalters medel (1015/77) för upplagring av råvaror, förnödenheter och produkter, som är nödvändiga för tryggande av befolkningens utkomst och upprätthållande av produktionen under eventuella störningar i utrikeshandeln, med iakttagande av vad som stadgas i lagen och föreskrivs i detta beslut. Detta lån kallas nedan skyddsupplagringslån.

2 §

Ett skyddsupplagringslån kan beviljas för upplagring av en vara som ingår i det skyddsupplagringsprogram som fastställts av statsrådet med stöd av 3 § 1 mom. lagen om skyddsupplag (970/82). En förutsättning för lån är att om upplagring av varan ingås ett skyddsupplagringsavtal enligt lagen om skyddsupplag.

3 §

Ett lån godkänns som skyddsupplagringslån av Försörjningsberedskapscentralen. Förutsättning för att lånet skall godkännas är att det företag som inrättar upplag och Försörjningsberedskapscentralen ingår ett tidsbundet avtal om upplagring av en i skyddsupplagringsprogrammet ingående råvara, förnödenhet eller produkt för bestämd tid. Då avtalet ingås och skyddsupplagringslånet godkänns skall uppmärksamhet fästas vid varans och upplagringsprojektets betydelse med hänsyn till försörjningssäkerheten.

4 §

Ett skyddsupplagringslån kan godkännas att endast användas för kostnader som orsakas av anskaffningen av varan. Som godtagbara kostnader anses de...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.