Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inkomstskatteförordning 30.12.1992/1551

På föredragning av finansministern stadgas med stöd av inkomstskattelagen av den 30 december 1992 (1535/92):

1 §

För avdragande av donationer som avses i 57 § inkomstskattelagen, skall den skattskyldige till sin deklaration foga en behörig utredning över donationer som har gjorts under skatteåret.

2 § (17.6.2010/564)

Skatteförvaltningen namnger på ansökan de donationstagare som avses i 57 § i inkomstskattelagen för högst fem år i sänder. Villkor som gäller anmälningsskyldighet kan ingå i namngivningsbeslutet.

Innan ett beslut om namngivning fattas, ska Skatteförvaltningen inhämta utlåtande av den nämnd för utlåtanden om donationers skattefrihet som nämns i 4 §.

3 § (17.6.2010/564)

Skatteförvaltningen kan återkalla det beslut som avses i 2 § om en namngiven donationstagare inte uppfyller de villkor som uppställs i beslutet eller om donationstagarens egentliga uppgift inte längre är att bevara kulturarvet i Finland eller att understöda vetenskap eller konst.

Innan ett beslut om namngivning återkallas, ska Skatteförvaltningen inhämta utlåtande av nämnden för utlåtanden om donationers skattefrihet. Donationstagaren ska beredas tillfälle att bli hörd i saken.

4 §

Nämnden för utlåtanden om donationers skattefrihet, som tillsätts av finansministeriet, består av en ordförande och fyra andra medlemmar. Nämndens ordförande skall förordnas bland finansministeriets tjänstemän. Av medlemmarna skall en förordnas bland undervisningsministeriets tjänstemän och till övriga medlemmar en bland de personer som föreslås av Finlands Akademi, en bland de personer som föreslås av centralkommissionen för konst samt en bland d...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.