Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om rättsskyddscentralen för hälsovården 27.11.1992/1121

På föredragning av social- och hälsovårdsministern stadgas med stöd av 9 § lagen om rättsskyddscentralen för hälsovården den 27 november 1992 (1074/92):

1 § (12.11.1999/1039)

Chef för rättsskyddscentralen för hälsovården är en överdirektör. Rättsskyddscentralen har dessutom biträdande direktörer samt sådan annan personal i tjänste- och arbetsavtalsförhållande som verksamheten förutsätter.

2 § (12.11.1999/1039)

Överdirektören leder rättsskyddscentralen för hälsovården samt ansvarar för att dess uppgifter sköts på ett effektivt, ekonomiskt och resultatgivande sätt.

Biträdande direktören bistår överdirektören vid ledningen av rättsskyddscentralen för hälsovården i enlighet med vad som bestäms i arbetsordningen.

3 §

Vid rättsskyddscentralen för hälsovården finns en nämnd för tillsyn över den yrkesutbildade hälsovårdspersonalen, en nämnd för abort- och steriliseringsärenden, en nämnd för kastreringsärenden samt en nämnd för rättspsykiatriska ärenden.

4 § (12.11.1999/1038)

De ärenden som ankommer på rättsskyddscentralen för hälsovården avgörs av en nämnd, överdirektören eller av någon annan tjänsteman som är behörig enligt arbetsordningen. Ärendena avgörs på föredragning.

5 § (12.11.1999/1038)

Överdirektören avgör de ärenden som inte föreskrivits ankomma på en nämnd eller som inte enligt arbetsordningen ankommer på någon annan tjänsteman.

Överdirektören kan i enskilda fall förbehålla sig rätten att avgöra även ärenden som annars ankommer på någon annan tjänsteman.

6 §

Vid särskild nämnd avgörs ärenden som gäller tillsynen över den yrkesutbildade personalen inom hälsovården, avbrytande av havandeskap, sterilise...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.