Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om anordnande av och ersättning för tandvården för frontveteraner 3.8.1992/678

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 § (5.11.1999/1021)

Personer som innehar frontmannatecken, fronttjänsttecken, fronttecken, veterantecken eller ett i 2 § lagen om rehabilitering för personer som tjänstgjort i vissa uppdrag under Finlands krig (1039/1997) avsett intyg över deltagande i sådana minröjningsuppdrag som avses i 1 § 2 mom. 3 punkten i nämnda lag har rätt till ersättning för tandvård enligt denna lag.

2 §

Hos personer som avses i 1 § uppbärs ingen avgift för vid hälsovårdscentral utförd kontroll och vid hälsovårdscentral given förebyggande vård av tänder eller för sådant kliniskt arbete i samband med protetik som utförts vid hälsovårdscentral.

3 §

Personer som avses i 1 § får enligt 5 b och 7 §§ sjukförsäkringslagen ersättning för tandvård, dock så att det arvode som tandläkare uppbär för undersökning samt förebyggande vård av mun och tänder ersätts till 100 procent eller, om det uppburna arvodet är större än den fastställda taxan förutsätter, med beloppet enligt taxan.

Vidare ersätts kliniskt och tekniskt arbete i samband med protetik som utförts av en tandläkare eller specialtandtekniker, det kliniska arbetet till 100 procent och det tekniska arbetet till 50 procent, eller, om det uppburna arvodet är större än den fastställda taxan förutsätter, med beloppet enligt taxan. Ersättning betalas inte för implantat. (7.11.1997/982)

Om ersättning för tandvård gäller i övrigt vad som stadgas i sjukförsäkringslagen eller med stöd av den.

4 §

Närmare stadganden om verkställigheten av denna lag utfärdas genom förordning.

5 §

Denna lag träder i kraft den 1 oktober 1992.

RP 83/92 , ShUB 14/92

Ikraftträdelsestadganden:

7.11.1997/982:

Denna lag trä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.