Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om försvarsmaktens tillsynsmyndigheter enligt kemikalielagen 27.5.1992/469

Denna förordning förblir i kraft. Se 62 § i L 599/2013.

På föredragning av försvarsministern stadgas med stöd av 8 § 3 mom. kemikalielagen av den 14 augusti 1989 (744/89):

1 §

Om tillsynen över iakttagande av kemikalielagen (744/89) och de med stöd av den utfärdade stadgandena och bestämmelserna inom försvarsmakten gäller vad som stadgas i kemikalielagen, om inte något annat anges i denna förordning.

2 §

Tillsynsmyndigheter inom försvarsmakten när det gäller kemikalielagen samt de stadganden och bestämmelser som utfärdats med stöd av den är försvarsministeriet och huvudstaben. Den högsta ledningen och styrningen utövas inom försvarsmakten av försvarsministeriet samt den högsta tillsynen av huvudstaben.

Staben för ett militärlän leder och övervakar de underlydande truppavdelningarnas verksamhet när det gäller iakttagandet av kemikalielagen och de stadganden och bestämmelser som utfärdats med stöd av den.

3 §

Försvarsmaktens tillsynsmyndigheter svarar för tillsynen över tillverkningen, upplagringen och förvaringen samt den övriga hanteringen av hälso- och miljöfarliga kemikalier vid militära övningar, på lägerområden och militära övningsområden samt i fråga om objekt som med tanke på försvarsmakten skall hemlighållas.

Försvarsmakten fastställer efter att ha hört handels- och industriministeriet samt social- och hälsovårdsministeriet de objekt som med tanke på försvaret skall hemlighållas.

4 §

Tillsynen över klassificeringen och märkningen av kemikalier som används i arbetet och skyddsinformationsbladen samt de begränsningar och förbud som gäller kemikalierna utövas vid sidan av de övriga til...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.