Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ersättning till lantbruksföretagare för självrisktiden enligt sjukförsäkringslagen 18.1.1991/118

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 § (19.12.2008/996)

Lantbruksföretagare och stipendiater som avses i lagen om pension för lantbruksföretagare (1280/2006) har rätt att i ersättning för arbetsoförmåga till följd av sjukdom få dagpenning under den självrisktid som nämns i 8 kap. 7 § 1 mom. i sjukförsäkringslagen (1224/2004) på det sätt som föreskrivs i denna lag.

Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt sköter verkställigheten av denna lag.

2 § (19.12.2008/996)

Med lantbruksföretagare och stipendiat avses den som då arbetsoförmågan inträder har en giltig försäkring som gäller minimipensionsskyddet enligt lagen om pension för lantbruksföretagare eller har ansökt om en sådan försäkring. Vad som nedan i denna lag eller i bestämmelser som utfärdats med stöd av den föreskrivs om lantbruksföretagare tillämpas också på stipendiater.

3 §

Dagpenning betalas för varje veckodag under den tid arbetsoförmågan fortgår, med undantag för den dag då arbetsoförmågan inträdde och de tre följande dagarna, högst till utgången av den självrisktid som nämns i 1 §. (22.11.1996/903)

Om arbetsoförmågan har fortgått utöver den självrisktid som nämns i 1 §, krävs för att dagpenning skall betalas för självrisktiden att lantbruksföretagaren beviljas dagpenning enligt sjukförsäkringslagen.

För att dagpenning skall kunna betalas krävs att lantbruksföretagaren styrker sin arbetsoförmåga genom läkarintyg eller intyg från en sjukvårdsinrättning.

4 § (8.4.2016/231)

En lantbruksföretagare har inte rätt till dagpenning enligt denna lag, om han eller hon för samma tid och på grund av samma arbetsoförmåga har rätt ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.