Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ändring av lånevillkoren för hyreshuslån 21.12.1990/1186

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 § (21.3.1997/234)

Tillämpningsområde

Denna lag kan på ansökan av låntagaren tillämpas på bostadslån, som den 1 oktober 1971 eller senare med stöd av lagen om bostadsproduktion (247/1966) har beviljats för uppförande av hyreshus, i det fallet att låntagaren för samma låneobjekt beviljas ett långfristigt ombyggnadslån för hyresboende enligt 13 § 1 mom. 5 punkten aravalagen (1189/1993) eller i det fallet att de totala kapitalutgifterna för hyreshuset skulle öka betydligt på grund av en markant höjning i de sista årens amorteringar på det statliga bostadslånet.

Lagen tillämpas dock inte på bostadslån som har en lånetid på 45 år eller som har beviljats på de grunder om vilka stadgas i lagen om ändring av lagen om bostadsproduktion (1140/1989). Om för samma byggnad eller byggnadsgrupp har beviljats ett bostadslån och senare ett separat tilläggslån, anses det för tillämpningen av denna lag som avgörande när bostadslånet har beviljats.

Om inte något annat stadgas i denna lag, tillämpas på uppbörden av bostadslån aravalagen och på användning och överlåtelse av hyreshus samt bestämmande av hyror lagen om användning, överlåtelse och inlösen av aravahyresbostäder och aravahyreshus (1190/1993) samt de stadganden som har utfärdats med stöd av dessa lagar.

2 §

Annuiteter

Amorterings- och ränteposterna på de bostadslån som nämns i 1 § skall betalas av annuiteten enligt vad som stadgas i denna lag.

Av annuiteten skall, i den mån därav kan betalas både ränta och amorteringar på bostadslånet, först betalas ränta. (21.3.1997/234)

Om fastställande och justering av annuiteterna kan stadgas närmare genom förordning.

3 § (17.12.1993/1192)

Fastställa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.