Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Matrikellag 24.11.1989/1010

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Lagens tillämpningsområde

Då personuppgifter om statens tjänstemän och arbetstagare inhämtas, registreras, används och lämnas ut skall denna lag iakttas, utöver vad som stadgas i andra lagar.

Vad som bestäms i 6–9 § i denna lag tillämpas även på utlämnande av uppgifter om riksdagens tjänstemän, Finlands Banks tjänstemän och övriga anställda samt tjänsteinnehavare och arbetstagare vid kommuner och samkommuner. Vad som bestäms i lagens 4 § 2 och 3 mom. och 5 § iakttas i tillämpliga delar vid insamlande, registrering och användning av uppgifter om nämnda tjänstemän och övriga anställda. (21.5.1999/627)

Vad som i 7 § 1 mom. föreskrivs om offentlighet i fråga om uppgifter som gäller en tjänstemans, tjänsteinnehavares eller arbetstagares lön tillämpas också på offentligheten i fråga om uppgifter som gäller lönerna för tjänsteinnehavare och arbetstagare i välfärdsområden och välfärdssammanslutningar. (1.4.2022/212)

Se StatstjänstemannaL 750/1994, L om riksdagens tjänstemän 1197/2003, L om Finlands Banks tjänstemän 1166/1998 och L om tjänsteinnehavare i kommuner och välfärdsområde 304/2003.

2 §

Skyldighet att föra matrikel

Varje statligt ämbetsverk och varje statlig inrättning skall för personalanställningar, bestämmandet av förmåner och skyldigheter i ett anställningsförhållande och skötseln av andra personalärenden föra matrikel över de tjänstemän och arbetstagare som är anställda vid verket eller inrättningen.

Ett ministerium kan bestämma att matrikel över tjänstemän och arbetstagare vid ett ämbetsverk eller en inrättning inom ministeriets förvaltningsområde skall föras vid min...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.