Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om behållare med farliga ämnen och om märkning av dem 27.4.1989/421

Detta beslut förblir i kraft. Se L 738/2002 68 §.

Statsrådet har vid föredragning från social- och hälsovårdsministeriet med stöd av 47 § lagen den 28 juni 1958 om skydd i arbete (299/58) beslutat:

1 §

Detta beslut innehåller bestämmelser om konstruktionen och märkningen av sådana behållare med farliga ämnen som avses i 33 a § lagen om skydd i arbete.

2 §

När detta beslut tillämpas, avses med farligt ämne sådana grundämnen och grundämnesföreningar samt blandningar, produkter och tillverkningar som innehåller sådana grundämnen eller grundämnesföreningar och som är

1) mycket giftiga, giftiga, skadliga, frätande, irriterande, allmänt allergena, cancerogena eller på annat sätt hälsofarliga, eller

2) explosiva, oxiderande, mycket brandfarliga, brandfarliga eller på annat sätt kraftigt reagerande.

3 §

En behållare för ett farligt ämne skall i fråga om konstruktion, hållbarhet och utrustning samt framställningsmaterial och framställningssätt vara sådan att förvaringen av ett farligt ämne i behållaren inte medför fara för någon arbetstagares hälsa eller säkerhet.

4 §

Arbetsgivaren skall säkerställa att en behållare för ett farligt ämne i fråga om konstruktion och material är lämplig för sitt användningsändamål.

Varje tillverkare, importör, försäljare och annan överlåtare av en behållare är ansvarig för att behållarens material, konstruktion och hållfasthet i övrigt är lämplig med tanke på användningsändamålet.

Den som planerar en behållare skall se till att detta beslut och övriga stadganden och bestämmelser om arbetarskydd beaktas vid planeringen i enlighet med 40 b § lagen om skydd i arbete.

5 §

Enligt detta beslut skall följande behållare märkas:...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.