Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om statliga ämbetsverks och inrättningars deltagande i utvecklingssamarbete 28.4.1989/383

På föredragning av utrikesministern stadgas med stöd av 5 och 7 §§ lagen den 28 april 1989 om statliga ämbetsverks och inrättningars deltagande i utvecklingssamarbete (382/89):

1 § (30.5.1997/506)

1 § har upphävts genom F 30.5.1997/506.

2 §

För utvecklingssamarbetsuppgifter som skall utföras på uppdrag av utrikesministeriet kan ett statligt ämbetsverk eller en statlig inrättning använda personal som redan är i dess tjänst och anställa extra personal inom ramen för de anslag som i statsbudgeten anvisats för utvecklingssamarbete och som utrikesministeriet har fastställt i samband med uppdraget.

3 §

Om utrikesministeriet eller ett ämbetsverk eller en inrättning som fullgör en utvecklingssamarbetsuppgift anser att någon av dess anställda i utlandstjänst inte förmår utföra de uppgifter som ankommer på honom på behörigt sätt eller om denne annars anses olämplig, skall ämbetsverket eller inrättningen så snart som möjligt ersätta honom med någon annan.

Utrikesministeriet kan förutsätta att en i 1 mom. avsedd anställd ersätts med någon annan i synnerhet om

1) den anställdes arbetsavtal kan hävas eller sägas upp med stöd av lagen om arbetsavtal (320/70),

2) biståndstagaren har begärt att den anställde skall bli hemsänd eller

3) den anställdes arbetsförmåga i uppgiften har minskat betydligt till följd av sjukdom eller olycksfall eller av någon annan motsvarande orsak.

Om en i denna paragraf avsedd anställd inte kan ersättas med någon annan, skall ämbetsverket eller inrättningen utan dröjsmål överlägga med utrikesministeriet om de åtgärder som skall vidtas med anledning av detta.

4 §

Då ett utvecklingssamarbetsuppdrag utförs före...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.