Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om statliga ämbetsverks och inrättningars deltagande i utvecklingssamarbete 28.4.1989/382

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Statliga ämbetsverk och inrättningar kan i enlighet med denna lag i samråd med utrikesministeriet och inom de anslag som i statsbudgeten har reserverats för utvecklingssamarbete delta i uppgifter som gäller utvecklingssamarbete här i landet och utomlands.

2 §

Deltagande i uppgifter som gäller utvecklingssamarbete förutsätter att dessa är förenliga med den ordinarie verksamheten vid ämbetsverket eller inrättningen och att deltagandet inte medför särskilda olägenheter för den normala verksamheten.

3 §

Innehållet och förfaringssätten i fråga om samarbetet mellan utrikesministeriet och andra statliga ämbetsverk eller inrättningar fastställs skriftligen mellan dem för varje enskild uppgift.

Den handling, med vilken innehållet och förfaringssättet i fråga om samarbetet fastställs, godkänns av det ministerium under vilket förvaltningsområdet hör, om inte något annat stadgas för ämbetsverket eller inrättningen eller ministeriet beslutar något annat.

4 §

De kostnader som ett ämbetsverk eller en inrättning orsakas av uppgifter som gäller utvecklingssamarbete och som avses i denna lag debiteras ur de anslag som anvisats för utvecklingssamarbetet under utrikesministeriets huvudtitel. Kostnaderna beräknas enligt 2 § 1 mom. lagen om grunderna för avgifter till staten (980/73).

5 §

Utrikesministeriet har rätt att få godkänna personval som ett statligt ämbetsverk eller en statlig inrättning förrättat för uppgifter enligt denna lag samt att i de fall som anges i förordning förutsätta att den som utför sådana uppgifter ersätts med någon annan.

6 § (21.5.1999/623)

6 § har upphävts genom L 21.5....

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.