Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om rehabilitering av frontveteraner 29.12.1988/1348

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till social- och hälsovårdsministeriets verksamhetsområde stadgas med stöd av 10 § 2 mom. och 14 § lagen den 23 december 1988 om rehabilitering av frontveteraner (1184/88):

1 § (28.11.1997/1041)

Ansökan om rehabilitering görs hos det kollegiala organ i frontveteranens hemkommun som handhar uppgifter i anslutning till verkställigheten av folkhälsoarbetet och den avfattas på en ansökningsblankett som fastställts av statskontoret. Om frontveteranen inte har hemkommun i Finland skall ansökan göras hos statskontoret.

Utan hinder av vad som bestäms i 1 mom. kan en frontveteran som samtycker därtill godkännas för rehabilitering även på grundval av ett skriftligt initiativ av en anhörig till frontveteranen eller av en socialvårdsmyndighet eller hälso- och sjukvårdsmyndighet.

2 § (16.12.2004/1144)

Den som utsetts för rehabilitering på de grunder som anförs i 2 § 2 och 3 mom. i lagen om rehabilitering av frontveteraner (1184/1988) anvisas öppen rehabilitering eller anstaltsrehabilitering så, att det med beaktande av allmän medicinsk erfarenhet är möjligt att uppnå ett tillräckligt vårdresultat. Dagrehabilitering eller annan öppen rehabilitering är den primära rehabiliteringsformen när öppen rehabilitering möjliggör det vårdresultat som eftersträvas. När beslut fattas om rehabilitering skall frontveteranens hälsotillstånd, arten av verksamheten vid den verksamhetsenhet som ger rehabilitering samt geografiska, språkliga och andra omständigheter beaktas.

För främjande och upprätthållande av rehabiliteringsklientens funktionsförmåga skall rehabiliteringen vara regelbunde...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.