Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om rehabilitering av frontveteraner 23.12.1988/1184

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Tillämpningsområde

En frontveteran kan få rehabilitering i enlighet med denna lag. Rehabilitering ges likväl inte, om frontveteranen har rätt att på grund av skada eller yrkessjukdom få rehabilitering enligt lagen om skada, ådragen i militärtjänst (404/48), trafikförsäkringslagen (279/59), lagen om olycksfallsförsäkring (608/48), lagen om olycksfallsförsäkring för lantbruksföretagare (1026/81) eller en tidigare lag som motsvarar någon av dessa lagar.

Med frontveteran avses den som har tilldelats frontmanna-, fronttjänst- eller fronttecken.

En frontveterans äkta make kan delta i rehabilitering tillsammans med veteranen, enligt vad som stadgas genom förordning. (17.12.1993/1227)

En frontveteran får service som stöder boende hemma enligt vad som anges närmare i denna lag. (18.1.2019/54)

Om ansökning och antal av rehabilitering se F om rehabilitering av frontveteraner 1348/1988 1–3 §.

2 §

Rehabilitering

Syftet med rehabiliteringen är att främja och upprätthålla frontveteranens funktionsförmåga så att han så länge som möjligt självständigt förmår klara sina dagliga funktioner. Rehabiliteringen kan ordnas som öppen rehabilitering eller som anstaltsrehabilitering, och den omfattar behövlig undersökning och vård.

För rehabilitering kan utses en frontveteran som behöver få rehabilitering för att främja eller upprätthålla funktionsförmågan eller av någon annan orsak.

Då frontveteraner utses för rehabilitering skall beaktas behovet av rehabilitering och den skyndsamhet som krävs. Särskild uppmärksamhet skall fästas vid att veteraner som har en skada eller sjukdom som orsakar ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.