Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om myrskyddsområden, som inrättats på staten tillhöriga områden 30.9.1988/852

På föredragning av miljöministern stadgas med stöd av 2 § 2 mom. lagen den 23 februari 1923 om naturskydd (71/23) samt 5 § lagen den 30 september 1988 om avsättande av staten tillhöriga områden till myrskyddsområden (851/88):

1 §

På de myrskyddsområden som anges i lagen den 30 september 1988 om avsättande av staten tillhöriga områden till myrskyddsområden (851/88) är det förbjudet att

1) dika, att uppta marksubstanser samt att skada marken och berggrunden,

2) anlägga vägar samt uppföra byggnader och konstruktioner,

3) avverka trädbestånd på torvmarker,

4) döda, fånga eller ofreda vilt levande ryggradsdjur samt att fånga och samla ryggradslösa djur, med undantag av vad som stadgas nedan, samt att

5) vidta andra åtgärder som kan förändra myrområdets naturliga vattenbalans.

Miljöministeriet kan på myrskyddsområde förbjuda plockning och insamling av individer av viss växtart med örtstam.

2 §

Utöver vad som stadgas i 1 § är alla forstliga åtgärder utom insamling av kottar och frön av skogsträd samt tagande i ringa utsträckning av växtdelar som behövs för skogsträdsförädling förbjudna inom myrskyddsområdena Siukatanjärvet, Suikeloaapa, Joutsenaapa-Kaitaaapa, Löytöjänkä-Suksenpaistama-aapa, Hyöteikönsuo, Leväsuo-Kärppäsuo, Linjasalmenneva och Iso-Huppio.

Forstlig användning och skötsel av mineraljordar på andra än i 1 mom. nämnda myrskyddsområden skall följa den i 4 § angivna underhålls- och dispositionsplanen. I underhålls- och dispositionsplanen kan, utan hinder av stadgandena i 1 §, även tillåtas att väg byggs till myrskyddsområdet, om vägen behövs för områdets användning och skötsel.

3 §

På ett myrskyddsområd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.