Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om statsbudgeten 13.5.1988/423

Rubriken har ändrats genom L 165/1992.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 kap

Statsbudgeten

1 §

Finansåret

Statsbudgeten, som utgör det i 66 § regeringsformen nämnda statsförslaget, görs upp för ett finansår i sänder. Finansåret är ett kalenderår.

2 § (21.2.1992/165)

2 § har upphävts genom L 165/1992.

3 § (21.2.1992/165)

Bruttobudgetering

Uppskattningarna av de årliga inkomsterna samt anslagen för de årliga utgifterna skall tas in i statsbudgeten till bruttobelopp så att varken utgifterna dras av från inkomsterna eller inkomsterna från utgifterna (bruttobudgetering).

I budgeten kan så som närmare stadgas genom förordning återbäring av inkomst som uppburits till staten till ett för högt belopp beaktas som avdrag från inkomsterna under det år då återbäringen betalas.

3 a § (21.2.1992/165)

Nettobudgetering

Av följande inkomster och utgifter kan i statsbudgeten tas in endast de inkomstposter eller anslag som motsvarar skillnaden mellan dem (nettobudgetering):

1) nya statslån, emissionsvinster och kapitalvinster av statslån samt inkomster som uppkommer genom derivat som skyddar statslånens kapital samt amorteringar på statsskulden, kapitalförluster och emissionsförluster i anslutning till statslån samt utgifter till följd av derivat som skyddar statslånens kapital,

2) ränteinkomster av statslån och inkomster som uppkommer genom derivat som skyddar räntebetalningen på statslån samt ränteutgifter till följd av statslån och utgifter till följd av derivat som skyddar räntebetalningen på statslån,

3) inkomster av och utgifter för verksamheten vid ett ämbetsverk eller en inrättning,

4) inkomster som uppkommit genom försäljning av aktier samt försäljningsprovisioner ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.