Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om tillämpningen av vissa stadganden i lagen om skada, ådragen i militärtjänst 31.12.1985/1117

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till social- och hälsovårdsministeriets verksamhetsområde stadgas med stöd av 6 § 5 mom. och 46 § lagen den 28 maj 1948 om skada, ådragen i militärtjänst (404/48), av dem 6 § 5 mom. sådant det lyder i lag av den 31 december 1985 (1116/85):

1 § (17.12.1993/1226)

En skadad eller insjuknad som erhåller dagpenning eller livränta i enlighet med lagen om skada, ådragen i militärtjänst (404/48) eller som bytt ut sin livränta mot motsvarande kapital ersätts i enlighet med vad som stadgas i denna förordning för läkarundersökning, rehabilitering, anstaltsvård och deltidsvård på anstalt samt för hemservice som avses i 17 § 1 mom. 3 punkten, boendeservice som avses i 17 § 1 mom. 4 punkten och stöd för närståendevård som avses i 17 § 1 mom. 7 punkten socialvårdslagen samt för hem-, dag- eller nattsjukvård enligt 14 § 1 mom. 2 punkten folkhälsolagen (66/72).

2 § (31.12.1986/1045)

Läkarundersökning som ersätts är läkarundersökning för utrönande av den skadades eller insjuknades allmänna hälsotillstånd och, om undersökningen ger anledning till specialundersökning eller särskilt skäl till sådan annars föreligger, även denna specialundersökning. Undersökning och specialundersökning ersätts inte utan särskilda skäl oftare än en gång på ett år, om det inte sker i samband med annan läkarundersökning som ersätts enligt lagen on skada, ådragen i militärtjänst.

3 §

Som rehabilitering ersätts sådan träning och vård som är nödvändig för bevarande av den skadades eller insjuknades arbets- eller funktionsförmåga eller för återställande av nedsatt arbets- eller funktionsförmåga.

Skadad eller i...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.