Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om bindande av folkpensionerna vid levnadskostnaderna 17.5.1984/383

Statsrådet har vid föredragning från social- och hälsovårdsministeriet med stöd av 2 § lagen den 8 juni 1956 om bindande av de i folkpensionslagen stadgade pensionerna och understöden vid levnadskostnaderna (348/56) beslutat:

1 §

I enlighet med lagen om bindande av de i folkpensionslagen stadgade pensionerna och understöden vid levnadskostnaderna sådan den lyder delvis ändrad genom lag av den 29 december 1983 (1127/83), justeras de markbelopp som skall höjas eller sänkas årligen från och med ingången av januari i proportion till förändringarna i levnadskostnaderna. Förändringarna i levnadskostnaderna beräknas på basen av det levnadskostnadsindex, i vilket 1951 års levnadskostnader för oktober har betecknats med indekspoängtalet 100, med användande av folkpensionsindex som definieras nedan.

2 § (24.9.1998/706)

Det poängtal för folkpensionsindex som skall tillämpas från och med ingången av varje år uträknas på basis av det genomsnittliga poängtalet för levnadskostnadsindex för det tredje kvartalet föregående kalenderår så att poängtalet för levnadskostnadsindex divideras med talet 1,16 och kvoten avrundas till närmaste hela tal.

3 §

Ovan i 1 § avsedda belopp justeras så att de multipliceras med förhållandet mellan det i 2 § definierade poängtalet för folkpensionsindex och det poängtal för folkpensionsindex som motsvarar i 1 § avsedda belopp.

3 a § (10.12.1998/938)

I indexjusteringarna av vårdbidrag för pensionstagare enligt 30 a § folkpensionslagen, vårdbidrag för barn enligt lagen om vårdbidrag för barn (444/1969) och handikappbidrag enligt lagen om handikappbidrag (124/1988) beaktas vid tillämpningen av 1―3 § do...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.