Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om strålsäkerhetscentralen (upphävd) 22.12.1983/1069

Denna lag har upphävts genom L 20.12.2022/1164, som gäller fr.o.m. 30.12.2022.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

För förhindrande och begränsning av skadliga inverkningar av strålning, för säkerhetskontroll vid användning av strålning och kärnenergi samt för forskning, utbildning och information i anslutning till dessa uppgifter finns en strålsäkerhetscentral, som är underställd social- och hälsovårdsministeriet.

2 § (21.12.2007/1409)

Strålsäkerhetscentralen leds av en generaldirektör.

Generaldirektören utnämns av statsrådet.

Se F om strålsäkerhetscentralen 618/1997.

3 § (18.12.1987/1106)

3 § har upphävts genom L 18.12.1987/1106.

4 §

Strålsäkerhetscentralen kan inom ramen för statsförslaget vid behov anlita sakkunniga, inom sitt verksamhetsområde ingå avtal med andra myndigheter, samfund och enskilda personer om att utföra särskilt angivna undersökningar och utredningar och om informationsutbyte samt ingå samarbetsavtal med andra inrättningar och högskolor, vilka utför till centralens verksamhetsområde hörande forskningsarbete, om fullföljande av gemensamma forskningsprogram.

4 a § (4.12.2015/1414)

De internationella sakkunnigtjänster som gäller strål- och kärnsäkerhet sköts av ett aktiebolag som bildas i anslutning till Strålsäkerhetscentralen. Bolaget sköter även kärnsäkerhetssamarbetet i närområdena i enlighet med det anslag som Strålsäkerhetscentralen beviljar bolaget.

Social- och hälsovårdsministeriet svarar för bolagets ägarstyrning och aktieförvaltning.

Strålsäkerhetscentralen kan placera sina immateriella rättigheter samt utrustning och andra anläggningstillgångar i aktiebolaget.

Strålsäkerhetsc...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.