Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om explosionsfarliga ämnen inom gränsbevakningsväsendet och polisen 2.9.1983/731

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 390/2005 138 §.

På föredragning av ministern för handläggning av ärenden som hör till ministeriets för inrikesärendena verksamhetsområde stadgas med stöd av 16 § 4 mom. lagen den 19 juni 1953 om explosionsfarliga ämnen (263/53):

Allmänna stadganden

1 §

Utöver vad i lagen om explosionsfarliga ämnen (263/53) och med stöd därav utfärdade författningar i övrigt är stadgat eller bestämt om explosionsfarliga ämnen gäller inom gränsbevakningsväsendet och polisen i fråga om tillverkning, upplagring, import och övervakning av samt handel med nämnda ämnen vad i denna förordning stadgas.

2 §

Denna förordning tillämpas inte på brännbara vätskor, flytgaser och oljeeldningsanläggningar inom gränsbevakningsväsendet och polisen.

3 §

Den verksamhet som avses i denna förordning skall ordnas så, att det i lagen om explosionsfarliga ämnen avsedda upprätthållandet av allmän säkerhet samt skyddet för liv och egendom inte äventyras.

Föreståndare eller chef och för driften ansvarig person

4 §

Varje anläggning som tillverkar eller handhar skötseln av explosionsfarliga ämnen skall som biträde för föreståndaren eller chefen ha en för anläggningens drift ansvarig person och en ställföreträdare för denne med uppgift att tillse att anläggningen sköts på ett tekniskt riktigt sätt samt i enlighet med utfärdare stadganden och bestämmelser ävensom tillståndsbesluten beträffande anläggningen.

Anläggningens föreståndare eller chef skall tillse att den för anläggningen drift ansvariga personen har möjlighet att sköta anläggningen på ovan i 1 mom. avsett sätt.

5 §

Ministeriet för inrikesärendena utfärdar närm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.