Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om beskattning av rederibolag och redare 18.3.1983/273

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 § (4.5.2018/328)

Bestämmelserna i denna lag iakttas vid beskattningen av rederibolag och dess redare, då bolaget bildats av samfund som bedriver affärsrörelse och till bolagets anläggningstillgångar hör ett enda fartyg som används i handelssjöfart och som är antecknat i Finland i det trafik- och transportregister som förs av Trafiksäkerhetsverket eller det fartygsregister som förs av Statens ämbetsverk på Åland.

2 §

Då den beskattningsbara inkomsten bestäms för rederibolag som bildats av samfund som bedriver affärsrörelse, avdrages inte anskaffnings- och grundförbättringsutgifterna för fartyget från rederibolagets inkomst, ej heller betraktas överlåtelsepriset för fartyget och annat för fartyget erhållet vederlag såsom rederibolagets inkomst. Nämnda utgifter och inkomster behandlas vid beskattningen av redarna i förhållande till deras fartygslotter.

3 §

En mot redarens fartygslott svarande del av anskaffnings- och grundförbättringsutgifterna för fartyg som i denna lag avsett rederibolag anskaffat, liksom även den till fartyget hänförliga delen av anskaffningsutgiften för fartygslott som redare förvärvat i nämnda bolag, avdrages från sådan redares inkomster som bedriver affärsrörelse i form av samfund, på det sätt som är stadgat i 30 § lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet och även eljest med iakttagande i tillämpliga delar av vad som är stadgat i nämnda lag, om fartygslotten utgör anläggningstillgång i den affärsrörelse som redaren bedriver.

Redare som inte i enlighet med 1 mom. får avdraga däri nämnda utgifter får avdraga utgifterna under det skatteår under vilket fartyget...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.