Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om besiktning av skjutvapen och -förnödenheter 27.8.1982/656

På föredragning av handels- och industriministern stadgas med stöd av 1 a § lagen den 27 januari 1933 angående skjutvapen och skjutförnödenheter, sådant detta lagrum lyder i lag av den 27 augusti 1982 (655/82):

1 kap

Allmänna stadganden

1 § (8.4.1983/356)

Denna förordning gäller, med nedan i 2 § stadgade undantag, sådana i lagen angående skjutvapen och skjutförnödenheter (33/33) åsyftade skjutvapen och -förnödenheter som har tillverkats eller yrkesmässigt reparerats i landet eller införts till landet och som är avsedda för försäljning.

Vad i denna förordning stadgas om skjutvapen tillämpas även på väsentliga delar av skjutvapen ävensom på arbets- och undersökningsredskap samt signalanordningar och -redskap som fungerar med hjälp av explosivt ämne.

2 § (8.4.1983/356)

Denna förordning gäller inte försvarsmaktens och gränsbevakningsväsendets skjutvapen och -förnödenheter, och ej heller sådana skjutvapen och -förnödenheter eller delar av dem som tillverkas eller införs till landet endast på grund av deras samlingsvärde för att förvaras som samlingsföremål.

Det ministerium som behandlar skjutvapenfrågor kan av särskilda skäl föreskriva att anordning, apparat eller redskap, som faller inom tillämpningsområdet för denna förordning, inte behöver besiktigas i enlighet med denna förordning eller bestämmelser som utfärdats med stöd av den eller att besiktningen förrättas som typbesiktning. Beträffande besiktning av bultpistoler som fungerar med hjälp av explosivt ämne gäller dock vad därom bestäms särskilt. (24.6.1999/769)

3 §

I denna förordning avses:

1) med skjutvapen pistol, revolver, hagelgevär och gevär som laddas med patron eller me...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.