Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om myrskyddsområden, som inrättats på staten tillhöriga områden 18.12.1981/933

På föredragning av jord- och skogsbruksministern stadgas med stöd av 2 § 2 mom. lagen den 23 februari 1923 om naturskydd (71/23) samt 2 § 1 mom. och 5 § lagen den 2 oktober 1981 avsättande av staten tillhöriga områden till mytskyddsområden (676/81):

1 §

På myrskyddsområden, som avses i lagen den 2 oktober 1981 om avsättande av staten tillhöriga områden till myrskyddsområden (676/81), är det förbjudet:

1) att dika och upptaga marksubstanser;

2) att anlägga vägar samt att uppföra byggnader och anläggningar;

3) att avverka trädbestånd på torvmarker;

4) att döda, fånga eller ofreda vilt levande ryggradsdjur, med undantag av vad nedan är stadgat; samt

5) att vidtaga andra åtgärder som kan förändra myrområdets naturliga vattenbalans.

Jord- och skogsbruksministeriet kan förbjuda fångst och avlivning av individer, tillhörande bestämd art av ryggradslösa djur, ävensom plockande och samlande av individer av bestämd växtart med örtstam på myrskyddsområde.

2 §

Utöver vad i 1 § är stadgat är alla forstliga åtgärder utom samling av kottar och frö av skogsträd samt tagande av för skogsträdsförädling erforderliga växtdelar i ringa utsträckning förbjudna på Järvisuo–Ritassaarensuo, Huidankeidas–Matokeidas, Rynkäkeidas, Hirvineva, Harjaisneva–Pilkoonneva, Isoneva i Virdois stad, Säippäsuo–Kivisuo samt Tolkansuo myrskyddsområden.

Forstlig användning och skötsel av mineraljordar på andra än i 1 mom. nämnda myrskyddsområden skall följa den i 4 § nämnda underhålls- och dispositionsplanen. I underhålls- och dispositionsplanen kan, utan hinder av stadgandena i 1 §, även tillåtas anläggande av väg till myrs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.