Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om stöd för nyskiften (upphävt) 16.1.1981/24

Denna lag har upphävts genom L 30.12.2014/1423, som gäller fr.o.m. 1.1.2015.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Nyskiften stöds i enlighet med vad i denna lag stadgas.

2 §

Kostnaderna för sådan utflyttning av lägenhet som har beslutats vid nyskifte samt för byggande av väg och utförande av torrläggningsarbete betalas av statens medel. Även Europeiska gemenskapen kan delta i finansieringen av dessa kostnader. (16.12.1994/1239)

Av statens medel kan även betalas kostnader som föranleds av att byggnader i samband med förflyttning av lägenhet försätts i bättre skick, av att odlingar röjs för förbättrande av åkerägornas form och utläggning samt av att vattenanskaffnings- och avloppsanläggningar byggs.

Då vidtagandet av ovan i denna paragraf avsedd åtgärd stöds med statsmedel på annat sätt än enligt denna lag, används inte statsmedel med stöd av denna lag för åtgärden.

3 §

Kostnader, som i enlighet med 2 § betalas av statens medel, återindrivs till staten, om de inte i enlighet med vad nedan i denna paragraf stadgas kvarstår såsom slutlig utgift för staten.

Då en förrättning är viktig med tanke på allmänt intresse och då delägarnas allmänna ekonomiska ställning det påkallar eller då en förrättning verkställs inom en region som är berättigad till stöd från Europeiska gemenskapen, kan av de kostnader som avses i 2 § 1 mom. högst 75 procent kvarstå såsom slutlig utgift för staten, enligt vad som närmare stadgas genom förordning. (16.12.1994/1239)

3 mom. har upphävts genom L 16.12.1994/1239. (16.12.1994/1239)

4 § (12.4.1995/564)

Vid nyskiften som avses i 3 § 2 mom. är det möjligt att helt eller delvis avstå från att uppbära den fastighetsförrättningsavgift som det anko...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.