Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om aktiebolaget Fonden för industriellt samarbete Ab 9.3.1979/291

Rubriken har ändrats genom 1617/1991.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Syftet med aktiebolaget Fonden för industriellt samarbete Ab, på finska Teollisen yhteistyön rahasto Oy, nedan bolaget, är att arbeta för de mål om vilka stadgas i denna lag. (20.12.1991/1617)

Av bolagets aktier skall alltid minst femtioen procent vara i statens omedelbara ägo och besittning. På bolaget tillämpas gällande lagstiftning om aktiebolag, såvida i denna lag icke är annorlunda stadgat.

Bolaget har rätt att begagna särskild finsk- och svenskspråkig firma samt namnet Finnish Fund for Industrial Cooperation Ltd. Bolagets sekundära kännetecken är FINNFUND. (20.12.1991/1617)

På bolaget tillämpas inte kreditinstitutslagen (1607/1993). (15.12.2000/1083)

2 § (13.2.1987/116)

Bolaget skall främja den ekonomiska och sociala utvecklingen i de länder som biståndskommittén (DAC) inom Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) har klassificerat som utvecklingsländer genom att styra intellektuella och materiella resurser till utvecklande av industriell och annan ekonomisk företagsverksamhet i dessa länder. Bolaget har inte till syfte att ge aktieägarna vinst. (15.12.2000/1083)

Bolaget finansierar företag, som grundas i utvecklingsländerna och som är verksamma där och till vilka ansluter sig ett finländskt intresse, genom att förvärva aktier och andelar i dem, genom att bevilja företagen lån och borgen, genom att finansiera undersökningar och utredningar som ansluter sig till inledandet och utvecklandet av företagsverksamhet samt genom att delta i utvecklingen och finansierin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.