Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om tillämpning av vissa stadganden i atomansvarighetslagen 22.6.1978/511

Statsrådet har med stöd av 2 § och 11 § 1 mom. atomansvarighetslagen av den 8 juni 1972 (484/72) på föredragning av handels- och industriministeriet beslutat:

1 §

De atombränslen och radioaktiva produkter, vilka i enlighet med de till detta beslut fogade beslut, som fattats av styrelsen för atomenergiorganet inom Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD), i de i besluten nämnda fallen icke faller under konventionen av den 29 juli 1960 om skadeståndsansvar på atomenergins område (FördrS 20/72), bör anses som sådana atombränslen och radioaktiva produkter på vilka i de i besluten nämnda fallen atomansvarighetslagen (484/72) icke äger tillämpning på grund av att den risk för atomskada som är förbunden med dessa är ringa.

2 §

Förordnande, som avses i 11 § 1 mom. atomansvarighetslagen och enligt vilket fraktföraren i stället för innehavare av atomanläggning i Finland är ansvarig för atomskada till följd av atomolycka under eller i anslutning till transporten, meddelas på fraktförarens ansökan av handels- och industriministeriet.

3 §

Genom detta beslut upphäves statsrådets beslut av den 21 juni 1972 om tillämpning av vissa stadganden i atomansvarighetslagen (487/72).

Översättning

BILAGA 1

Beslut av styrelsen för OECD:s atomenergiorgan angående uteslutande av små mängder atomsubstans från tillämpningen av konventionen om skadeståndsansvar på atomenergins område av den 29 juli 1960 (Pariskonventionen).

Godkänt av styrelsen den 27 oktober 1977

Styrelsen


har beslutat som följer:

1. Atomsubstans, som innehavare av atomanläggning sänder till mottagare för nyttjande, uteslutes från tillämpningen av Parisk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.